Voňavé kuře na paprice zpět

Ingredience:
kuřecí stehna4 kstuk (sádlo nebo máslo)2 lžícecibule2 ks
mletá červená sladká paprika2 lžičkymletá pálivá paprika špetkasladká smetana250 ml
hladká mouka1 lžícemáslo1 plátekdrůbeží nebo zeleinový vývar dle potřeby
nové koření dle chuticelý pepř dle chutibobkový list dle chuti
citron dle chutisůl dle chutislanina nebo špek150 g
kuřecí stehna 4 ks, tuk (sádlo nebo máslo) 2 lžíce, cibule 2 ks, mletá červená sladká paprika 2 lžičky, mletá pálivá paprika špetka, sladká smetana 250 ml, hladká mouka 1 lžíce, máslo 1 plátek, drůbeží nebo zeleinový vývar dle potřeby, nové koření dle chuti, celý pepř dle chuti, bobkový list dle chuti, citron dle chuti, sůl dle chuti, slanina nebo špek 150 g

Příprava

Kuře na paprice je v podstatě obyčejné jídlo, ale pokud ho vytuníte slaninkou, nebo špekem, tak to získá úplně jiný šmak.

Ze všeho nejdříve si v hrnci rozehřejeme tuk a kuřecí stehna opečeme ze všech stran. Pak je vyjmeme a na výpeku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Když začne zlátnout, přidáme obě mleté papriky, promícháme, vložíme zpět stehna, osolíme a přidáme zbylé koření. Zalijeme vše horkou vodou, nebo ještě lépe vývarem, aby maso bylo celé potopené, a pod pokličkou zvolna dusíme doměkka.

Měkké maso vyndáme z omáčky - někdo odstraňuje kůži, já ji tam ráda nechávám. 
Omáčku propasírujeme do dalšího hrnce přes sítko, aby byla dokonale hladká. 
Ve smetaně si rozmícháme hladkou mouku, vlijeme ji do omáčky a při mírné teplotě důkladně provaříme.

Když omáčka zhoustne, vložíme zpět maso a necháme už jen krátce prohřát. Vedle v hrnci si vyškvaříme najemno pokrájený špek a opatrně to vmícháme do omáčky. Do hotové omáčky přidávám ještě plátek čerstvého másla, které omáčku krásně zjemní.

Kuře na paprice můžeme podávat s knedlíky, bramborovými noky, s rýží, ale my ho máme nejradši s těstovinami.

Tip Vendy!

Někdo má rád tuto omáčku sladší, někdo zase nakyslejší. V tomto případě stačí na konci vaření do omáčky přidat trochu šťávy z citrónu. Kuře pak získá takovou chuť navíc, takový šmak.

2019-06-19 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI