Žabí stehýnka grilovaná na Asijský způsob zpět

Ingredience:
žabí stehýnka (cca 500 g)10 kscitronová tráva2 stonkyzázvor3 cm
česnek2 stroužkychilli paprička1 ksmenší sladká kapie1 ks
šalotka1 kspepř dle chutičerstvý koriandr dle chuti
rybí omáčka1 lžícerostlinný olej dle potřebypalmový cukr (třtinový)1 lžíce
rýžový ocet1 - 2 lžícelimeta k servírování1 ks
žabí stehýnka (cca 500 g) 10 ks, citronová tráva 2 stonky, zázvor 3 cm, česnek 2 stroužky, chilli paprička 1 ks, menší sladká kapie 1 ks, šalotka 1 ks, pepř dle chuti, čerstvý koriandr dle chuti, rybí omáčka 1 lžíce, rostlinný olej dle potřeby, palmový cukr (třtinový) 1 lžíce, rýžový ocet 1 - 2 lžíce, limeta k servírování 1 ks

Příprava

Dnes jsme si k obědu připravili opravdovou delikatesu. Žabí stehýnka mají opravdu jemné masíčko a těším se, až si tuto dobrotu zopakujeme.

Žabí stehýnka koupíte ve větších tržnicích. V Praze je například SAPA a v Brně na Olomoucké. K dostání jsou mražené v balení po 0.5kg a nebo 1kg . Cena se pohybuje podle toho, jak dobře prodejce znáte. Za menší balení zaplatíte přibližně 120 - 150,- Kč.

Stehýnka nechte pozvolna rozmrznout. Poté je opláchněte a osušte.

Marinádu si připravte v hmoždíři.

Citrónovou trávu, zázvor, česnek, chilli, kápii, šalotku a stonky koriandru si nakrájejte na menší kousky a paličkou roztlučte. Přidejte zbytek surovin, nať koriandru a olej. Vše dobře promíchejte a dejte k žabímu masu.
Nechte cca hodinku marinovat.

Příloha je na vás, ale pečivo či brambory se k tomuto jemnému masíčku příliš nehodí.

Ideální je salát. Pokud nemáte svůj oblíbený recept, tak můžete vyzkoušet můj asijský, který se k tomuto jídlu báječně hodí.

Když máte rozpálený grill, tak si stehýnka napíchejte třeba na špejle a grilujte velmi zprudka a ne moc dlouho. Maso by mělo zůstat krásně šťavnaté a nevysušit se. Opravdu stačí jen pár minutek.

Jistě vás zajímá JAK to chutná. 

Někdo říká, že jako kuřecí s rybou. Já zase tvrdím, že rybu jsem v tom necítila. Prostě mi to chutnalo, jako velmi jemné šťavnaté masíčko, které nemá žádné pachutě a konzistence není vůbec gumová.

Prostě není to žádná nedostupná drahota a tak neváhejte a zkuste.

Základ receptu na žabí stehýnka je podle Chunga, který vařil v pořadu u Kamu.
Jak je ale mým dobrým zvykem, trochu jsem si to upravila podle sebe.

Dobrou chuť!

2016-04-29 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ryby
Druh přípravygrilování
Příležitostgrilování
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI