| Ingredience: | |||||
| kotleta | 2 ks | sůl | 1 špetka | pepř | 1 špetka |
| sádlo | 1 lžíce | malá cibule | 1 ks | ||
| Na zelí: | |||||
| slanina | 100 g | cibule | 1 ks | máslo | 1 lžíce |
| kedlubna | 450 g | sůl | 1 špetka | pepř | 1 špetka |
| kmín | 1 špetka | smetana | 100 ml | citronová šťáva | 1 lžíce |
Obyčejné, ale velmi chutné jídlo. Kedlubnové zelí k masu, je u nás vždy velmi vítanou lahůdkou.
Maso naklepeme a po stranách nařízneme, aby se nekroutilo. Osolíme, opepříme. Na sádle zpěníme najemno nakrájenou cibuli a vložíme maso. Z obou stran opékáme do měkka a podlijeme vývarem z kostí.
Slaninu nakrájíme na malé kostičky a rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli a máslo a orestujeme. Přidáme nahrubo nastrouhanou kedlubnu, osolíme, opepříme, pokmínujeme a orestujeme. Přilijeme smetanu a krátce podusíme. Dochutíme troškou citronové šťávy.
Podáváme s bramborem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI