Žampiony plněné mozečkem zpět

Ingredience:
větší žampiony6 - 8 ksvepřový mozeček100 - 120 gzelená část nové cibulky kus
libovolný tvrdý sýr100 gvejce1 - 2 ksolej + na vymazání pekáčku1 lžíce
sůl špetkapepř špetka
větší žampiony 6 - 8 ks, vepřový mozeček 100 - 120 g, zelená část nové cibulky kus, libovolný tvrdý sýr 100 g, vejce 1 - 2 ks, olej + na vymazání pekáčku 1 lžíce, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Věru netradiční recept, který však doufám najde své příznivce.

Ze žampionů vyloupneme nožky, hlavičky oloupeme a osolíme. Nožky si nadrobno nakrájíme. Cibulku si nakrájíme na kolečka a na oleji spolu s nožkami a trošinkou vody podusíme cca 10 min. Osolíme a opepříme. Až se voda téměř vydusí, přidáme očištěný mozeček a zase chvíli restujeme. Nakonec přidáme sýr a vajíčka a celou směs necháme srazit. Touto směsí plníme hlavičky žampionů a pokládáme na pekáček vymazaný olejem. Podle chuti můžeme posypat svým oblíbeným kořením, já použila směs Adamova žebra. Podlijeme asi 1 dcl vody a ve vyhřáté troubě pečeme zhruba 30-40 min na 180 stupňů.

2014-05-14 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI