Zapečená brokolice s restovanou cibulkou, bramborem, pórkem, vajíčky a Mahá kořením zpět

Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřebystřední brambory3 - 4 ksmalá brokolice1 ks
velká cibule1 kspórek1/4 ksvejce3 ks
sůl dle chutiMahá koření dle chuti
České Ghíčko Bio dle potřeby, střední brambory 3 - 4 ks, malá brokolice 1 ks, velká cibule 1 ks, pórek 1/4 ks, vejce 3 ks, sůl dle chuti, Mahá koření dle chuti

Příprava

Tak tuhle dobrůtku fakt můžeme, dřív jsme ji jedli s nivou, ale to by syn ještě nemohl, ale tato kombinace je vskutku vydařená, snědli jsme celou mísu a moooc si pochutnali a na nivu jsme si ani nevzpomněli.

Brokolici si rozebereme na růžičky a uvaříme v páře, na Ghí orestujeme pokrájenou cibuli s mahá kořením, dáme do zapékací mísy společně s uvařenou okapanou brokolicí, přidáme na kostičky pokrájené brambory a na kolečka pokrájený pórek, osolíme, přiklopíme a pečeme do změknutí brambor. Když jsou brambory měkké, přidáme 3 rozkvrdlané vejce a směs zalijeme, zamícháme a vložíme krátce zapéct již bez přiklopení.

2016-04-04 Hlavní chody

Poznámka

Pokud chceme, aby si brokolice zachovala barvu, dáme ji po uvaření hned do studené vody.

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI