Zapečená brokolice se zeleninou a jáhličkami na Českém Ghí zpět

Ingredience:
brokolice250 gbílá cibule160 gbílá kulatá ředkev2 ks
mrkev3 ksvařené jáhly6 lžichimalájská sůl dle chuti
petrželková nať dle chutivejce3 ksČeské Ghíčko dle potřeby
brokolice 250 g, bílá cibule 160 g, bílá kulatá ředkev 2 ks, mrkev 3 ks, vařené jáhly 6 lžic, himalájská sůl dle chuti, petrželková nať dle chuti, vejce 3 ks, České Ghíčko dle potřeby

Příprava

Brokolice, brokolice a zase brokolice. Máme ji prostě rádi a opět se nám jí sešlo v lednici nějak moc. Procházela jsem se po bytě a přemýšlela jsem, co s ní provedu. Polévku jsem už měla v hlavě poskládanou a na sporák se mi už téměř nic nevešlo. Řekla jsem si, že si uvolním ruce a uděláme si rychlovku v troubě.

Do vody si dáme vařit na 5 minut brokolici, kterou dáme pro zachování barvy po uvaření hned do studené vody. Mezitím si orestujeme na Českém Ghí bílou cibuli. Očistíme a pokrájíme ostatní zeleninu a dáme do zapékací mísy, přidáme 6 lžic vařených jáhel, pokrájenou petrželovou nať, orestovanou cibulku a uvařenou brokolici, osolíme. Dáme do rozehřáté trouby a pečeme na 200°C do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká, přidáme rozkvrdlané, lehce osolené vajíčko, které ještě zapečeme. 
Pokud nemáte zapékací mísu s víkem, dejte na ni alobal ať se zelenina nevysuší. Vejce již zapékáme bez překrytí.

2016-02-09 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI