Zapečené brambory s cibulí, brokolicí, petrželkou, Mahá kořením, mandlovým mlékem, Šmakounem a Ghí zpět

Ingredience:
České Ghíčko dle potřebymalá brokolice1 kscibule2 ks
střední brambory4 kskořenová petržel1 ksMahá koření1 lžička
sůl dle chutimandlové mléko Provamel60 mlpřírodní Šmakoun100 g
petrželová nať na ozdobení
České Ghíčko dle potřeby, malá brokolice 1 ks, cibule 2 ks, střední brambory 4 ks, kořenová petržel 1 ks, Mahá koření 1 lžička, sůl dle chuti, mandlové mléko Provamel 60 ml, přírodní Šmakoun 100 g, petrželová nať na ozdobení

Příprava

Šmakouna přidávám nejen kvůli jeho výživové hodnotě, ale rovněž z důvodu, že je alternativou pro sýry, což je při naší dietě ideální. Šmakoun je zdrojem kvalitních bílkovin, bez cholesterolu bez obsahu tuku a lepku. České Ghíčko používám, jelikož syn nesmí mléčnou bílkovinu, kterou České Ghíčko neobsahuje. Má jedinečnou máslovou chuť, obsahuje vitamíny A,D,E,K, antioxidanty. Bio Ghí obsahuje CLA (konjugovaná kyselina linolová). Ta snižuje hladinu cholesterolu, pomáhá odbourávat tělesný tuk, podporuje růst svalové hmoty, Ghí podporuje hubnutí, energie z mastných kyselin pomáhá spalovat tuky a detoxikovat tělo. Vím, že to bude znít jako reklama, ale já jsem o kvalitě těchto produktů přesvědčená, důvěřuji jim a fandím českým výrobkům. Mezi české produkty patří i Mahá koření, které dodá jídlu výbornou chuť, podporuje činnost střev a žaludku, harmonizuje trávení, redukuje plynatost. Prostě dokonalá směs toho nejlepšího na jednom talíři.

A jak na zapečenou směs?

Brokolici omyjeme a uvaříme v páře. Mezitím si formu, kde budeme zapékat, vytřeme Ghíčkem. Oloupeme cibule, jednu pokrájíme a dáme do zapékací mísy společně s očištěnou, pokrájenou petrželkou, bramborami, které rovněž očistíme a pokrájíme. Druhou cibuli pokrájíme, orestujeme na Ghí, během restování přidáme Mahá koření, které bude díky teplu mnohem intenzivnější, rovněž přidáme do zapékací mísy.

Když máme brokolici uvařenou, přidáme ji do zapékací mísy k ostatní zelenině společně s najemno nastrouhaným Šmakounem, osolíme, přidáme lžíci Ghí a vše společně zamícháme. Směs zeleniny, Šmakouna a koření zalijeme mandlovým mlékem, přiklopíme nebo překryjeme alobalem.

Mísu vložíme do rozehřáté trouby, pečeme na 200°C do změknutí zeleniny, nakonec odkryjeme a necháme zrůžovět, pekla jsem přibližně 45 minut.

Při servírování ozdobíme petrželovou natí.

Přeji dobrou chuť.

2016-09-22 Hlavní chody

Poznámka

Složení Mahá koření: český kmín, koriandr, hořčičné semínko.

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI