Zapečené brambory s kadeřávkem zpět

Ingredience:
čerstvý kadeřávek350 - 400 gbrambory600 gsmetana ke šlehání250 ml
strouhaný sýr (např. parmazán) malá hrstsůl dle chutipepř dle chuti
máslo na vymazání pekáčku
čerstvý kadeřávek 350 - 400 g, brambory 600 g, smetana ke šlehání 250 ml, strouhaný sýr (např. parmazán) malá hrst, sůl dle chuti, pepř dle chuti, máslo na vymazání pekáčku

Příprava

Tohle bylo naše jídlo letošního podzimu! Obří svazek kadeřávku jsem každou sobotu za pár korun koupila na trhu.

Pokud by vám v tomhle jídle třeba chybělo na první pohled maso (to vím z komentářů, když jsem brambory s kadeřávkem často jedla v práci k obědu), tak vás můžu ujistit, že vůbec nechybí.

No a já už mám koupená semínka a na jaře se pustím do pěstování.

Kadeřávek očistěte od vyloženě tvrdých košťálů (ty nevyhazuju, ale dávám do mrazáku a jednou za čas ze všech těchto zbytků udělám vývar nebo polévku). Natrhejte nebo nakrájejte ho na menší kusy a spařte vroucí vodou - v hrnci zalijte vroucí vodou, minutu nechte stát a vodu slijte. 

Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. 

Zapékací misku vymažte kouskem másla. Na dno dejte polovinu plátků brambor. Trochu osolte, opepřete a zalijte třetinou smetany, posypte sýrem.

Na brambory dejte vrstvu kadeřávku. 

Na kadeřávek druhou polovinu brambor, osolte, opepřete, zalijte zbytkem smetany a zakryté pečte na 180°C 35 - 40 minut.

Nakonec brambory odkryjte a ještě pár minut dopečte, aby byly na povrchu pěkně do zlatova. 

2019-03-19 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI