Zapečené kotlety s bramborem a cibulí zpět

Ingredience:
brambory dle potřebycibule1 ksčerstvé bylinky dle chuti
hořčice dle chutimáslo kouseksůl, pepř špetka
vývar250 mlvepřová kotleta2 plátky
brambory dle potřeby, cibule 1 ks, čerstvé bylinky dle chuti, hořčice dle chuti, máslo kousek, sůl, pepř špetka, vývar 250 ml, vepřová kotleta 2 plátky

Příprava

Podáváme se zeleninovou oblohou nebo salátem. 

Kotlety bez kosti na okrajích nařízneme a lehce naklepeme. Z obou stran osolíme a opepříme.

Zapékací misku vymažeme kouskem másla a na dno naklademe vrstvu cibule nakrájené na půlkolečka, na cibuli vrstvu očištěných syrových brambor nakrájených na tenká kolečka. Nové brambory krájíme se slupkou, staré loupeme. Brambory osolíme a posypeme nejlépe čerstvými bylinkami - jakékoliv, např. petrželka, libeček, tymián, saturejka, oregano... Celý postup ještě jednou zopakujeme. Na brambory s cibulí pak položíme kotlety, vrchní stranu pomažeme hořčicí a přidáme opět bylinky. Nahoru nasypeme poslední vrstvu cibule.

Zalijeme vývarem a zakryjeme poklicí nebo alobalem. Dáme do trouby zapéct cca na hodinu na 180°C. Po půl hodině odkryjeme a dopékáme otevřené. Podáváme se zeleninovou oblohou nebo salátem.

2013-07-23 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI