Zapečený králík na česneku cibuli, mrkvi s bramborem a špenátem zpět

Ingredience:
České Ghíčko dle potřebykráličí stehna2 ksčesnek2 stroužky
cibule2 ksmrkev2 ksbrambory dle potřeby
sůl dle chutivoda dle potřeby
Špenát:
špnát350 gčesnek dle chutivejce2 - 3 ks
mandlové mléko dle chutisůl dle chutimenší cibule2 ks
České Ghíčko dle potřeby, králičí stehna 2 ks, česnek 2 stroužky, cibule 2 ks, mrkev 2 ks, brambory dle potřeby, sůl dle chuti, voda dle potřeby, špnát 350 g, česnek dle chuti, vejce 2 - 3 ks, mandlové mléko dle chuti, sůl dle chuti, menší cibule 2 ks

Příprava

Tatínkovi ani malému nesmí chybět ke králíčkoví špenát a co by matka pro své chlapy neudělala že? Hlavně když chutná a sklízí se prázdné talíře.

Králičí stehna opláchneme, vložíme do zapékací mísy, osolíme a potřeme česnekem, přidáme pokrájenou cibuli, mrkev a podlijeme vodou. Pečeme přiklopené na 180°C. V případě potřeby podlijeme vodou. 
Mezitím si připravíme špenát. Na Ghí si orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme povolený špenát, povaříme, rozmixujeme, přidáme rozkvrdlaná vejce, dochutíme prolisovaným česnekem, osolíme a dle chuti zjemníme mandlovým mlékem. 
Když je maso měkké potřeme Ghíčkem, necháme již odklopené a necháme ještě upéct kůrčičku. 
Po upečení maso vyjmeme a cibuli s mrkví rozmixujeme, můžeme použít jako přeliv přes brambory.

Vše podáváme společně s uvařeným bramborem.

2016-03-18 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI