Zapekané cukiny s dubákmi a Lipovinou zpět

Ingredience:
stredne veľké cukiny3 kscibuľa1 ksčerstvých dubákov200 g
mletého masa500 gLipoviny150 mlolivový olej trochu
masla kúsokhubová morská soľ štipkamleté čierne korenie štipka
čedar na postrúhanie
stredne veľké cukiny 3 ks, cibuľa 1 ks, čerstvých dubákov 200 g, mletého masa 500 g, Lipoviny 150 ml, olivový olej trochu, masla kúsok, hubová morská soľ štipka, mleté čierne korenie štipka, čedar na postrúhanie

Příprava

Cukiny toto leto kraľujú v našej záhrade, aj v našej kuchyni. Plnené cukiny sú už taká slovenská klasika. Tento recept má v sebe výnimočnú ingredienciu - harmonickú Lipovinu z Tokaja.

Doviezli sme si ju z našej nedávnej návštevy v tokajskej vinohradníckej oblasti, o ktorej som písala tu. Hubovú morskú soľ pripravím jednoducho, zmiešaním nasušených podrvených dubákov a hrubozrnnej i jemnejšej morskej soli. Uchovávam v uzavretej nádobe, používam na dochutenie hubových jedál. 

Cukiny umyjem, rozpolím, vydlabem, pokuladám na papier na plech, kde sa budú piecť.
Na panvici zohrejem olivoý olej, roztopím v ňom kúsok masla. Pridám na malé kocky pokrájanú cibuľu, restujem. Pridám umyté, pokrájané hríby. Restujem na miernej teplote, aj 20 minút. Pridám mleté mäso, posypem čiernym mletým korením, posolím hubovou morskou soľou. Keď sa mäso opečie a rozdrobí, podlejem zmes vínom. Redukujem ďalších 10-15 minút. Zmesou plním cukiny, nastrúham na ne čedar a zapečiem do chrumkava, najmenej 30 minút v rúre vyhriatej na 200°C.

Podávam s pohárom jemne pikantnej zlatistej Lipoviny.
2014-09-04 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI