Zauzený losos s koprovou tatarkou zpět

Ingredience:
filet z chlazeného lososa dle potřebyhrubá mořská sůlcca 3 lžícehrubší třtinový cukrcca 1 lžíce
čerstvě mletý pepř dle chutiTatarka Delikátní od Hellmann´s dle chutičerstvý kopr dle chuti
filet z chlazeného lososa dle potřeby, hrubá mořská sůl cca 3 lžíce, hrubší třtinový cukr cca 1 lžíce, čerstvě mletý pepř dle chuti, Tatarka Delikátní od Hellmann´s dle chuti, čerstvý kopr dle chuti

Příprava

Měla jsem vymyslet recept k nové Tatarce Delikátní od Hellmann´s #DelikatniVyzva ve spojení s lososem. Nám nejvíc chutná losos doma zauzený a tatarka je výborná tak, jak je, takže co s tím? No lososa jsem zaudila a jelikož k rybě pasuje kopr, bylo jasno. Netřeba kombinovat příliš mnoho chutí.

Lososa si zaudíme v pohodě doma. Stačí širší starší hrnec, pařák a hrstička hoblin z tvrdého dřeva, hodícího se na uzení (buk, dub, ovocné stromy). A dělat samozřejmě pod digestoří, i když zas tolik to nečoudí.
Hrnec vyložíme alobalem, na dno do středu nasypeme hrstičku hoblin, opravdu stačí malá . Na to pak přijde pařák s lososem a hrnec se přiklopí těsnou poklicí. Pokud by vám někudy unikal kouř, překryjte ještě alobalem.

Ale postupně. Nejprve lososa nakrájíme na porce po cca 5cm pruzích. Odstraníme kůži. Ze všech stran je bohatě osolíme a posypeme zlehka cukrem a opeříme. Necháme asi hodinu odležet. Poté porce omyjeme rychle pod tekoucí studenou vodou, nemáčíme dlouho, aby maso nenasáklo vodu a osušíme papírovou utěrkou. Ze strany, kde byla kůže, zlehka potřeme olejem a tou stranou položíme porce na pařák. Přiklopíme a zapneme plotnu. Já dávám zprvu na max (9) a jakmile se objeví kouř stáhnu (7) a nechám cca 8 minut. Pak rychle odklopím, sáhnu na maso, a pokud už je zlaté, pevné a jen slabě pruží, je hotovo. Jinak ještě přiklopím tak na dvě minutky. 
Do tatarky vmícháme posekaný čerstvý kopr a podáváme k lososovi a třeba pečeným bramborům či bagetce.

2016-11-16 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyostatní
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI