Zdravý kuřecí karbanátek s bramborem na páře zpět

Ingredience:
kuřecí stehenní řízek (pokud chcete echt dietní, tak použijte prsní řízky)3 ksmalá cibulka2 ksčervená kapie1 ks
sůl špetkapepř špetkakoření dle chuti
vejce1 ksmléko50 mlstrouhanka3 lžíce
střední brambora5 ks
kuřecí stehenní řízek (pokud chcete echt dietní, tak použijte prsní řízky) 3 ks, malá cibulka 2 ks, červená kapie 1 ks, sůl špetka, pepř špetka, koření dle chuti, vejce 1 ks, mléko 50 ml, strouhanka 3 lžíce, střední brambora 5 ks

Příprava

Jak na Nový rok, tak po celý rok...asi každý mívá na konci starého roku spoustu plánu a předsevzetí, se kterými vstupuje do roku nového...horší už je to potom s plněním toho všeho. A tak i letos já. 

Dupla jsem si a řekla jsem, že budu vařit a hlavně jíst tak, abych svoji konfekční velikost 44 dostala na 40. A musím sama sebe pochválit, že moje novoroční předsevzetí zatím držím. Jsem ráda za každý tip na zdravější vaření, každý dobrý receptík a tak i já vás bych chtěla obohatit o jeden můj. Snad se vám bude líbit.

Kuřecí řízky si namelte na masové strojku nebo mixeru, cibulku a polovinu papriky pokrájejte nadrobno, přidejte k masu, přidejte vajíčko, mléko, strouhanku, osolte, opepřete a okořeňte kořením, které máte rádi a promíchejte v těsto. Z toho potom uplácejte karbanátky a vložte do síta parního hrnce. Brambory oloupejte, pokrájejte, na větší kousky nakrájejte k bramborům druhou cibulku a druhou půlku papriky, vložte do druhého síta a vařte 20 minut. 

Já mám k tomuto vaření parní hrnec od firmy Tupperware, tento fešák se jmenuje 101°Microgourmet. Je určený na parní vaření v mikrovlnné troubě. Můžete si ho prohlédnout na fotografii, kterou přikládám k receptu. Tento hrnec se skládá ze čtyř částí. Vespod je miska, do které se dává voda, nad ní hluboké síto, na něm mělké síto a víko. 

Brambory a veškerá jiná zelenina vařením v páře neztrácí svoji barvičku, zachovává si veškeré vitamíny a chuťově si zachovává svoji přirozenou vlastnost, kolikrát není třeba ani solit. Mohu jen doporučit.

2014-01-22 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI