Zelená čočka se salsicciou zpět

Ingredience:
zelená/hnědá čočka400 gklobásky salsiccia/taliáni4 ksmrkev1 ks
cibule1 ksřapíkatý celer2 řapíkybobkový list2 ks
rozmarýn dle chutisůl dle chutipepř dle chuti
bílé víno1 dclvývar dle potřebyrajčatový protlak1 lžíce
prmazán hrstolivový olej dle potřeby
zelená/hnědá čočka 400 g, klobásky salsiccia/taliáni 4 ks, mrkev 1 ks, cibule 1 ks, řapíkatý celer 2 řapíky, bobkový list 2 ks, rozmarýn dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, bílé víno 1 dcl, vývar dle potřeby, rajčatový protlak 1 lžíce, prmazán hrst, olivový olej dle potřeby

Příprava

Toto je Italský recept chudých lidí ze severu. Vepřové klobásky bylo často jediné maso, které si mohli dovolit.

Musím říct, že být chudý v Itálii není zas tak špatné. Jídlo je to totiž výborné!

Pokud se vám nepovede sehnat Italskou salsicciu ,tak kupte u řezníka taliány. Je to chuťově podobné jen s tím rozdílem, že už jsou tepelně opracované.

Vývar použijte nejlépe hovězí. Pokud ale máte kuřecí či zeleninový, tak nevadí.

V nižším hrnci si na olivovém oleji orestujte cibuli, mrkev a celer pokrájené na kostičky. Přidejte čočku, rozmarýn, bobkový list a rajčatový protlak. Minutku dvě restujte a podlijte vínem. Nechte odpařit alkohol a vložte naříznuté klobásky. Přilijte vývar tak, aby byla čočka ponořená. Osolte a opepřete. Ztlumte plamen a pod pokličkou duste do změknutí čočky. Pokud bude potřeba, přidejte ještě další vývar nebo vodu. Do uvařené čočky vmíchejte nastrouhaný parmazán a dále už nevařte.

Na talíři ještě zakápněte olivovým olejem a podávejte s bílým chlebem a sklenkou vína.

Dobrou chuť!

2016-10-19 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI