Zelenina z jednoho hrnce - sabdží zpět

Ingredience:
brambory4 kskedluben1 kscuketa1 ks
pórek nebo větší cibule1 ksrajče (případně mrkev či červená paprika)1 ksmangold1 list
olej4 lžícekmín, nejlépe však římský kmín (kumín)1 lžičkamletý koriandr1 lžička
mleté chilli malá špetkakurkuma1 lžičkasůl dle chuti
brambory 4 ks, kedluben 1 ks, cuketa 1 ks, pórek nebo větší cibule 1 ks, rajče (případně mrkev či červená paprika) 1 ks, mangold 1 list, olej 4 lžíce, kmín, nejlépe však římský kmín (kumín) 1 lžička, mletý koriandr 1 lžička, mleté chilli malá špetka, kurkuma 1 lžička, sůl dle chuti

Příprava

Sabdží je indické zeleninové jídlo, kde se používají brambory s různými kombinacemi koření a zeleniny. 

Sabdží je indické zeleninové jídlo, kde se používají brambory s různými kombinacemi koření a zeleniny. Nejdříve na rozpálený tuk dáme celá semínka kmínu (otevřeme chuť), což netrvá déle jak půl minuty. Potom rychle nasypeme předem nakrájený pórek nebo cibuli a smažíme. V další fázi přidáváme ostatní (na kousky nakrájenou) zeleninu, kterou ještě krátce restujeme tak, aby nic nebylo připálené. Mleté koření, sůl či česnek dáme až do zeleniny. Dusíme pod pokličkou, a pokud zelenina nepustí dostatečné množství vody, tak ji podlijeme. Jemně nakrájené listy přidáváme krátce dusit v poslední fázi přípravy. Pro kompletní uspokojení můžeme posypat sýrem a podávat s rýží.

Tip: Sabdží je možné dochutit různými druhy již hotových směsí koření a masal.

2014-01-27 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI