Ingredience: | |||||
brambory | 4 ks | kedluben | 1 ks | cuketa | 1 ks |
pórek nebo větší cibule | 1 ks | rajče (případně mrkev či červená paprika) | 1 ks | mangold | 1 list |
olej | 4 lžíce | kmín, nejlépe však římský kmín (kumín) | 1 lžička | mletý koriandr | 1 lžička |
mleté chilli | malá špetka | kurkuma | 1 lžička | sůl | dle chuti |
Sabdží je indické zeleninové jídlo, kde se používají brambory s různými kombinacemi koření a zeleniny.
Sabdží je indické zeleninové jídlo, kde se používají brambory s různými kombinacemi koření a zeleniny. Nejdříve na rozpálený tuk dáme celá semínka kmínu (otevřeme chuť), což netrvá déle jak půl minuty. Potom rychle nasypeme předem nakrájený pórek nebo cibuli a smažíme. V další fázi přidáváme ostatní (na kousky nakrájenou) zeleninu, kterou ještě krátce restujeme tak, aby nic nebylo připálené. Mleté koření, sůl či česnek dáme až do zeleniny. Dusíme pod pokličkou, a pokud zelenina nepustí dostatečné množství vody, tak ji podlijeme. Jemně nakrájené listy přidáváme krátce dusit v poslední fázi přípravy. Pro kompletní uspokojení můžeme posypat sýrem a podávat s rýží.
Tip: Sabdží je možné dochutit různými druhy již hotových směsí koření a masal.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI