Zeleninové karbanátky se šťouchaným bramborem pečené na Českém Ghíčku zpět

Ingredience:
dýně hokaido1/4 ksočištěná vydlabaná cuketa1/2 ksbrambory3 - 4 ks
česnek3 stroužkyvejce1 ksmajoránka dle chuti
himalájská sůl dle chutihraška na zahušťování pikant3 lžícelahůdková maďarská parika Grešík dle chuti
Šťouchané brambory:
cibule1 ksČeské Ghíčko Bio dle potřebybrambory6 ks
sůl dle chutiČeské Ghíčko Bio na opečení karbanátků
dýně hokaido 1/4 ks, očištěná vydlabaná cuketa 1/2 ks, brambory 3 - 4 ks, česnek 3 stroužky, vejce 1 ks, majoránka dle chuti, himalájská sůl dle chuti, hraška na zahušťování pikant 3 lžíce, lahůdková maďarská parika Grešík dle chuti, cibule 1 ks, České Ghíčko Bio dle potřeby, brambory 6 ks, sůl dle chuti, České Ghíčko Bio na opečení karbanátků

Příprava

Tyto karbanátky patří mezi naše TOP bezmasá jídla. Když mám hodně cuket nebo dýně neváhám ani vteřinu a chutnají nám všem. Tentokrát jsem je zkusila zahustit místo mouky hraškou a jsou výborné a opět mě hraška nezklamala.

Nastrouháme si zeleninu najemno, přidáme česnek, majoránku, sůl, celé vejce, maďarskou lahůdkovou papriku, nevymačkáváme a nezbavujeme se tekutého podílu z brambor, pokud je ho hodně, lehce odlijeme a zbytek využijeme a rozmícháme v něm hrašku se kterou celou směs zahustíme. Ideální je nechat chvíli směs hrašky nabobtnat a pak zamíchat. Na pánvi si necháme rozpustit Ghí a lžící nabereme bochánky, ze kterých na pánvi vytvarujeme karbanátky, opečeme dozlatova. 
Můžeme připravit i v troubě. Podáváme se šťouchaným bramborem. Na Ghí orestujeme cibulku a přidáme ji k uvařeným bramborám, rozšťoucháme a v případě potřeby dosolíme.

2016-05-17 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI