Zeleninové lečo na Českém Ghíčku

zpět
Zeleninové lečo na Českém Ghíčku
Ingredience:
České Ghíčko dle potřebyčervená paprika1 ksbílá paprika6 ks
rajčata4 kcibule2 kshimalájská sůl dle chuti
vejce3 kstřtinový cukr dle chutipetrželka na ozdobení
voda dle potřeby
České Ghíčko dle potřeby, červená paprika 1 ks, bílá paprika 6 ks, rajčata 4 k, cibule 2 ks, himalájská sůl dle chuti, vejce 3 ks, třtinový cukr dle chuti, petrželka na ozdobení, voda dle potřeby

Příprava

Opět na nákup vyrazil tatínek a přivezl čerstvý závoz paprik z Makra. Zvažovala jsem, co z nich udělám, nemusela jsem dlouho přemýšlet, tatínek mi řekl, že by si dal lečo. Venku svítilo sluníčko a já si ráda připomenula léto, kdy si jej děláme velmi často.

Na Ghíčku si orestujeme pokrájenou cibulku, přidáme nakrájené papriky a rajčata, zamícháme, přiklopíme a dusíme, lehce podlijeme vodou, vaříme do změknutí zeleniny. Ke konci přidáme vajíčka, povaříme, osolíme, případně dosladíme, já dala lžíci třtinového cukru. Podáváme s pečivem a ozdobíme petrželkou.

2016-02-10 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI