Zeleninový guláš s krůtím masem a kuskusem zpět

Ingredience:
spodní stehna700 gvelká mrkev1 kscibule1 ks
česnek1 stroužekmalá cuketa1 kssladká paprika1 lžička
kmín1 lžičkainstantní vločky2 lžíceolej1 lžíce
sůl1 špetka
spodní stehna 700 g, velká mrkev 1 ks, cibule 1 ks, česnek 1 stroužek, malá cuketa 1 ks, sladká paprika 1 lžička, kmín 1 lžička, instantní vločky 2 lžíce, olej 1 lžíce, sůl 1 špetka

Příprava

Zase se ozývalo od stolu mňami mňam, což je pro mě, tou nejkrásnější odměnou. Zkuste tento jednoduchý guláš, který děti milují.

Nejprve si nakrájíme oloupanou cibuli na jemno, potom nakrájíme česnek na plátky. Na pánvi rozpálíme olej a cibuli s česnekem orestujeme. Když je cibulka do hněda, přidáme nakrájené maso na malé kousky a opékáme. Mezi tím si nasekáme mrkev a cuketu, nejlépe na robotovi na malinké kousky. Zeleninu, sůl a kmín přidáme do pánve a mícháme. Přidáme sladkou papriku a zarestujeme. Přidáme vločky a zase zamícháme. Podlijeme vodou, mírně nad směs. Dusíme, dokud není maso měkké. Bude to trvat asi hodinku.

Kuskus uvaříme podle návodu na obalu. Nejjednodušší, ale je ho zalít v miste uvařenou vodou a nechat nabobtnat.

2015-06-01 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostdětská oslava
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI