Zemiakový šalát s údeným lososem zpět

Ingredience:
zemiaky dle potřebyvajíčka2 ksmasový vývar (osolený a okorenený) - my sme mali hovadzí dle potřeby
vinny ocot dle chutičervená kapusta dle potřebykyslej smotany - možeme pridať aj majonézu250 ml
chren (nastrúhaný) dle chutiIfilet z údeného lososa dle potřebypór kousek
parmezán dle chuti
zemiaky dle potřeby, vajíčka 2 ks, masový vývar (osolený a okorenený) - my sme mali hovadzí dle potřeby, vinny ocot dle chuti, červená kapusta dle potřeby, kyslej smotany - možeme pridať aj majonézu 250 ml, chren (nastrúhaný) dle chuti, Ifilet z údeného lososa dle potřeby, pór kousek, parmezán dle chuti

Příprava

Moj drahý mi už niekoľko dní opakuje, že má chuť na zemiakový šalát. Tak sme si včera urobili studenú večeru podľa jeho výberu.

Zemiaky nakrájame na malé kocky a uvaríme v osolenej vode. Dáme ich do misy, zalejeme teplým vývarom a necháme chvíľku postáť. Potom pridáme kyslú smotanu zmiešanú s nastrúhaným chrenom, nasekanú červenú kapustu a vajíčka uvarené "natrvdo". Pokvapkáme vínnym octom, osolíme, okoreníme a servírujeme.
 
Keď je šalát na tanieri, pridáme na kúsky nakrájaného lososa a ozdobíme pórom a hoblinkami parmezánu.
2014-11-20 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI