Bezový sirup se zázvorem a limetkou (za studena) zpět

Ingredience:
velké květy černého bezu20 kslimetka2 kszázvorcca 10 cm
kyselina citronová80 gpřevařená zchladlá voda2 lcukr (používám tmavý třtinový)1,5 kg
velké květy černého bezu 20 ks, limetka 2 ks, zázvor cca 10 cm, kyselina citronová 80 g, převařená zchladlá voda 2 l, cukr (používám tmavý třtinový) 1,5 kg

Příprava

Vůně rozkvetlého bezu je pro mě hrozné lákadlo. Každý rok dělám několik várek bezového sirupu, protože to je pro mě nejlepší domácí sirup ze všech. A jelikož mám v létě ráda i zázvorovou limonádu a svěží vůni a chuť limetek, letos jsem sirup vylepšila o tyto dvě ingredience. Musím vám říct, že je boží. Žádné zdlouhavé vaření, jen za studena. Všechny vitamíny a chutě zůstanou ve šťávě.

Bezové květy zbavte případných nečistot nebo hmyzu. Já je nemyji, aby se nevymyl pyl, musí se sbírat na místech, kde se nepráší nebo se jinak neznečistí. Zázvor oloupejte, nakrájejte na plátky a zlehka je posekejte tupou stranou nože, aby pustily více chuti. Ve vodě rozmíchejte kyselinu citronovou, přidejte květy, kolečka limetek a zázvor. Vše musí být potopené. A nechte 24 hodin louhovat. Druhý den slijte přes plátýnko, přidejte cukr a důkladně rozmíchejte. Šťávu (sirup) slijte do důkladně vymytých lahví a uzavřete. Šťáva se může i sterilovat při 80C stačí 20 minut, ale není to nutné, nikdy se mi nezkazila.

2019-06-18 Nápoje

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI