Bezový sirup zpět

Ingredience:
černý bez25 květůpřevařená voda1,8 ltřtinový cukr1,8 kg
citron - šťáva z něj2 kskyselina citronová30 g
černý bez 25 květů, převařená voda 1,8 l, třtinový cukr 1,8 kg, citron - šťáva z něj 2 ks, kyselina citronová 30 g

Příprava

Sezóna bezu je právě v plném proudu. Už jste zkoušeli domácí bezový sirup? Pokud ne, vyzkoušejte můj rychlý recept. Hotový sirup pak stačí zalít perlivou vodou, zasypat kostkami ledu a osvěžující letní drink je na světě.

Převařenou vodu necháme vychladnout a vložíme do ní květy černého bezu tak, aby byly všechny ponořené. Necháme do druhého dne louhovat (minimálně 12 hodin).
Přes plátno scedíme vodu do hrnce. Přidáme třtinový cukr, šťávu z citrónů a kyselinu. Směs mírně zahříváme (max. na 30 stupňů) do rozpuštění cukru.
Sirup přelijeme do sklenic. Uchováváme v chladu.

2016-06-09 Nápoje

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI