Horká čokoláda se skořicí a šlehačkou zpět

Ingredience:
mléko400 ml90% čokoláda1 tabulkaskořice1 lžička
třtinový cukr1 lžíce31% smetana ke šlehání dle potřeby
mléko 400 ml, 90% čokoláda 1 tabulka, skořice 1 lžička, třtinový cukr 1 lžíce, 31% smetana ke šlehání dle potřeby

Příprava

Konečně nám o víkendu trochu nasněžilo a tak je ten správný čas na pořádný hrnek horké hořké čokolády s pořádnou dávkou šlehačky a kopou skořice!

Možná se nyní pozastavíte nad řádky viz výše, ale opravdu u nás na horách v Jeseníkách celý víkend chumelilo a já jsem měla aspoň na chvilku před návratem do Olomouce pocit, že je zima opravdu přišla.

Každý den jsme vzali psy a šli jsme se projít do lesa, kde vám pod botami křupal čerstvě nasněžený sníh. Hafani na louce v závějích sněhu řádili o sto šest a my jsme s nimi běhali na louce jako malé děti.

A co je ideální po příchodu z takové procházky?

Dát si hrnek horké čokolády, zachumlat se pod deku a pustit si něco v televizi, nebo se začíst do příjemné knížky.

1. Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu.
2. Přilejeme mléko, přisypeme skořici a cukr. Směs řádně promícháme, nejlépe metličkou.
3. Sundáme z plamene a nalejeme do hrnečků.
4. Navrch dáme vyšlehanou domácí šlehačku, kterou taktéž posypeme skořicí.
2016-01-29 Nápoje

Poznámka

A pokud se chcete dozvědět něco málo o skořici jako ingredienci, pusťte si nové video, ve kterém vám o ní něco málo povím.

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostzima
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Videa
Potravina měsíce LEDEN | SKOŘICE

 

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI