Horký dýňový nápoj s lehkým polibkem orientu zpět

Ingredience:
malá dýně Hokkaido1 ksplnotučné mléko2 hrnkyskořice2 lžičky
koření Chai polibek orientu10 gtřtinový cukr dle chutihořká čokoláda dle chuti
malá dýně Hokkaido 1 ks, plnotučné mléko 2 hrnky, skořice 2 lžičky, koření Chai polibek orientu 10 g, třtinový cukr dle chuti, hořká čokoláda dle chuti

Příprava

Dostala se mi do rukou malá dýně Hokkaido, jedna jediná. Lámala jsem si hlavu co s ní, až mě napadlo, že by se z ní dal vytvořit nápoj. 

Dýni už jsme měli na různé způsoby, ale ne v podobě nápoje. 

Já osobně dýně moc nemusím, ale snažím se jim stále dávat šanci.

Nejprve si rozpálíme troubu na 200°C. Dýni Hokkaido si omyjeme, vydlabeme a nakrájíme na plátky tak, jak nám přijde pod ruku. Tato dýně má výhodu v tom, že se nemusí loupat. 

Připravenou dýni vložíme na pečící papír a pečeme do měkka přibližně 40 - 50 minut. Pečeme ji tedy na sucho a pravidelně kontrolujeme.

Upečenou dýni umixujeme na jemné, hladké pyré a přemístíme do větší mixovací nádoby. 

Následně přidáme všechny suroviny kromě čokolády (ale pokud chcete, můžete přidat i čokoládu, jen si nechte kousek na zdobení) a společně je chvilku mixujeme, čímž se směs i zlehka našlehá.

Pak už si jen připravíme menší hrnec, ve kterém směs pořádně zahřejeme.

Toto množství vychází přibližně na 3 - 4 skleničky, záleží na velikosti.

Zdobit můžete čokoládou nebo šlehačkou.

Přeji dobrou chuť!

2018-11-14 Nápoje

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyostatní
Příležitostpodzim
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI