Jablečný punč s pomerančem

zpět
Jablečný punč s pomerančem
Ingredience:
jablečný mošt (džus)1 ljablka2 kspomeranč2 ks
citron2 kscelá skořice4 - 5 ksbadyán3 hvězdičky
hřebíček6 ksvanilkový cukr1 kscukr1 - 2 lžíce
tuzemský rum (dospělácká verze)100 ml
jablečný mošt (džus) 1 l, jablka 2 ks, pomeranč 2 ks, citron 2 ks, celá skořice 4 - 5 ks, badyán 3 hvězdičky, hřebíček 6 ks, vanilkový cukr 1 ks, cukr 1 - 2 lžíce, tuzemský rum (dospělácká verze) 100 ml

Příprava

Dnes jedeme v jablíčkách! Protože je pěkná zima, tak jsem připravila na zahřátí JABLEČNÝ PUNČ. Slovo punč má původ v hindském výrazu “pánč” s významem pět, protože původně se zhotovoval z pěti přísad: z alkoholu, cukru, citrónu, vody a čaje či koření. 

Do hrnce nalijeme jablečný mošt (džus), přidáme šťávu z jednoho citronu, vanilkový cukr, cukr třtinový (ale může být i krupice), celou skořici a v čajovém sítku hřebíček a badyán. Poté jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky nebo kostky. Pomeranče a citrony nakrájíme na plátky a všechno nakrájené ovoce přidáme do hrnce. Punč necháme asi 10 minut probublat. V případě dospělácké verze poté přidáme rum a můžeme servírovat.

VENDY TIP! Do punče pro dospělé přidávám i rozinky naložené v rumu.

2017-01-04 Nápoje

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostnávštěva
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI