Jemně perlivá bezinková limonáda zpět

Ingredience:
převařená voda3 llimetka nebo citron2 kscukr15 lžic
sušené kvasnice1/2 lžičkykvěty bezu20 ks
převařená voda 3 l, limetka nebo citron 2 ks, cukr 15 lžic, sušené kvasnice 1/2 lžičky, květy bezu 20 ks

Příprava

Před několika týdny jsem psala, že láskou mého léta je tymiánová limonáda. Beru zpět. Dnes se ji stala lehce perlivá bezová. Ačkoliv mám takový pocit, že letošní léto budu co se limonád týče poněkud promiskuitní. Zázvorový sirup se už maceruje a v hlavě mám další.

Převařte vodu a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Ve velké nádobě (ideální je velká sklenice) rozpusťte ve vodě cukr, kvasnice a na kolečka nakrájené omyté limetky a čisté bezové květy. Někdo je omývá, já tak nedělala, abych neopláchla pyl, ale měla jsem bez z hloubi Orlických hor a jenom jsem pečlivě obrala eventuální broučky.
Takto naloženou limonádu nechte v zakryté sklenici při pokojové teplotě 24 hodin. Poté ji přeceďte přes cedník, nebo gázu a nechte vychladit. 
Uvidíte, že si ji zamilujete.

2015-06-29 Nápoje

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI