Kořeněné dýňové latte zpět

Ingredience:
dýňové pyré250 lžícevanilkový extrakt1/2 lžičkykokosový cukr nebo sušená třtinová šťáva1 lžička
muškátový oříšek špetkamletý hřebíček špetkaskořice špetka
mleté nové koření špetkarostlinné mléko dle potřebysilné espresso dle potřeby
dýňové pyré 250 lžíce, vanilkový extrakt 1/2 lžičky, kokosový cukr nebo sušená třtinová šťáva 1 lžička, muškátový oříšek špetka, mletý hřebíček špetka, skořice špetka, mleté nové koření špetka, rostlinné mléko dle potřeby, silné espresso dle potřeby

Příprava

Teď na podzim se to v kavárnách hemží dýňovými specialitami, mezi které patří i dýňové latte. Bohužel v kavárnách používají na jeho přípravu přeslazený dýňový sirup, který přebije veškerou chuť kávy. A tak jsem se rozhodla si tohle latte připravit doma.

Dýňové pyré dáme do malého kastrůlku, přidáme vanilkový extrakt, koření, cukr nebo třtinovou šťávu, cca 50 ml rostlinného mléka a vše zahříváme na mírném plamenu10 minut. Připravenou směs přelijeme do vyššího hrnečku, přidáme uvařené espresso a vše dolijeme našlehaným mlékem. Nejlepší zkušenosti mám se sójovým mlékem, které se dá hezky napěnit. Vršek posypeme mletou skořicí a můžeme podávat.

2019-09-20 Nápoje

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostpodzim
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI