Krémová horká čokoláda se šlehačkovým nokem zpět

Ingredience:
plnotučné mléko750 mlneslazené kondenzované mléko250 mlvanilkový extrakt1 lžička
holandské kakao4 lžícetřtinový cukr3 lžíceškrob2 lžíce
skořice špetkaAmaretto1 panák33% smetana ke šlehání200 ml
kousek čokolády na postrouhání
plnotučné mléko 750 ml, neslazené kondenzované mléko 250 ml, vanilkový extrakt 1 lžička, holandské kakao 4 lžíce, třtinový cukr 3 lžíce, škrob 2 lžíce, skořice špetka, Amaretto 1 panák, 33% smetana ke šlehání 200 ml, kousek čokolády na postrouhání

Příprava

Řekněte mi, kde dělaj nejlepší horkou čokoládu? Já jí miluju pěkně hustou a vařící, ale ve většině podniků jsem se setkala s ohřátým kakaem. Udělejte si tu nejlepší krémovou horkou čokošku na světě za pár minut, už nikdy nebudete chtít jinou.

Do rendlíku nalijeme obě mléka, vanilkovej extrakt, přidáme kakao, cukr, škrob i skořici a metličkou všechno pořádně prošleháme. Směs pomalu přivedem k varu a za stálýho míchání čokošku vaříme do zhoustnutí. Poté rendlík odstavíme z plotny, vmícháme panáčka alkoholu a servírujeme do hrnečků, s nokem z ušlehaný smetany a trochou strouhaný čokolády navrch. My do toho na čuňáka ještě hážem marshmallows a jako jo, hele.
No a k Dýňovýmu koláči se tahle horká dobrota hodí nejvíc…recept dodám brzičko!

2016-10-12 Nápoje

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI