Sedmikráskový sirup (šťáva)

zpět
Sedmikráskový sirup (šťáva)
Ingredience:
květy sedmikrásky500 kspřevařená vlažná voda1 lcitron2 ks
cukr krystal1 kgkyselina citronová20 g
květy sedmikrásky 500 ks, převařená vlažná voda 1 l, citron 2 ks, cukr krystal 1 kg, kyselina citronová 20 g

Příprava

Píšete mi, že nemůžete nikde v okolí najít fialky. Nic se neděje, příroda je kouzelná a nabízí i jiné možnosti.  SEDMIKRÁSKA neboli chudobka má léčivé účinky. Jednak posiluje imunitu, urychluje metabolismus a zlepšuje vstřebávání vitamínů a minerálů, ale navíc působí protizánětlivě, ulehčuje odkašlávání a obsahuje antibakteriální a antimykotické látky.

Květy rozkvetlých sedmikrásek (chudobek) bez stonků vypereme pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce a zalijeme vlažnou vodou. Přidáme omyté citróny rozkrájené na kolečka (pokud možno bez pecek) a necháme 24 hodin louhovat. 
Druhý den přecedíme přes hustý cedník nebo přes plátýnko do čistého hrnce. Do šťávy přidáme cukr a kyselinu citrónovou a za občasného míchání vaříme ještě asi 20 minut.
Pak už jen sirup plníme do láhví s uzávěry. Když ho zalijeme vodou, můžeme si udělat výbornou osvěžující šťávu. Z výše uvedeného receptu jsem získala asi 1,5 l sirupu.

2016-04-08 Nápoje

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI