Ingredience: | |||||
bobulky rakytníku | 200 g | cukr | 200 g | kyselina citrónová | 2 g |
Rakytníkový sirup - nasbírat aspoň malou mističku je celkem "porod", ale výsledek stojí za to! Nasuším též i listy na čaj, prý by měly mít stejně vitamínů, jako samotné plody. Pokud je však keř na vaší zahrádce a nebude vám vadit "omlazení" keře, ostříhejte celé větvičky i s bobulkami a dejte zmrznout do mrazáku. Bobulky by potom měly jít krásně otřepat.
Bobulky jsem umyla a rozmixovala, abych narušila strukturu a následně dala vypakapat do sítka vystlaného gázou. Díky gáze to pak vymačkáte do poslední kapičky. Následně jsem šťávu dala do sklenicky a dosypala cukrem a přidala kyselinu citronovou. Na tohle množství jsem dala asi 2 g. Pak jsem míchala dokud se cukr nerozpustil. Skladovat budu a doporučím i vám, v lednici. Každý den dopřejte sobě i dětem jednu čajovou lžičku sirupu a v případě nemoci 3 čajové lžičky denně.
Když nebudu počítat sběr, tak příprava trvala opravdu půl hodinky. Když budu však počítat sbírání bobulek, asi se nedopočítám (smích).
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI