Ingredience: | |||||
červené víno | 2 l | třtinový cukr (může být i bílý) | 500 g | rum Angostura 5 Y.O. | 200 ml |
voda | 100 ml | skořice | 5 - 6 svitků | hřebíček | 10 ks |
badyán | 2 hvězdičky | kardamom (rozloupnutý) | 2 ks | citron | 2 ks |
pomeranč | 1 ks |
I když teď nesmím sladké, na tohle se po porodu opravdu těším. Svařené víno totiž miluji. Především tedy to po domácku udělané. Takže první, co asi po porodu udělám je, že si půjdu dát svařák a trdelník, ten mě totiž teď straší i ve snech. Výhodou tohoto receptu je, že si karamelový základ můžete připravit předem a nechat v lednici připravený k použití. Uleželý získá ještě lepší chuť a vůni.
1. Do hrnce nasypeme cukr a necháme ho rozpustit na karamel (hlídáme, aby nebyl příliš tmavý).
2. Přidáme koření, přilijeme vodu, rum a necháme rozvařit. Citrony a pomeranč dobře omyjeme, nakrájíme na kolečka a přidáme ke karamelovému základu. Necháme cca 20 minut probublávat. Odstavíme a necháme do druhého dne odležet.
3. Ke karamelovému základu přidáme červené víno a zahřejeme k bodu varu (již nevaříme).
TIP: Pokud chcete základ na svařené víno darovat jako jedlý dárek, vytvořte pouze karamelový základ, odstraňte z něj ovoce a koření a nalijte do lahvičky. Láhev dobrého červeného vína dejte jako bonus obdarovanému zvlášť.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI