Svařené víno zpět

Ingredience:
červené víno2 ltřtinový cukr (může být i bílý)500 grum Angostura 5 Y.O.200 ml
voda100 mlskořice5 - 6 svitkůhřebíček10 ks
badyán2 hvězdičkykardamom (rozloupnutý)2 kscitron2 ks
pomeranč1 ks
červené víno 2 l, třtinový cukr (může být i bílý) 500 g, rum Angostura 5 Y.O. 200 ml, voda 100 ml, skořice 5 - 6 svitků, hřebíček 10 ks, badyán 2 hvězdičky, kardamom (rozloupnutý) 2 ks, citron 2 ks, pomeranč 1 ks

Příprava

I když teď nesmím sladké, na tohle se po porodu opravdu těším. Svařené víno totiž miluji. Především tedy to po domácku udělané. Takže první, co asi po porodu udělám je, že si půjdu dát svařák a trdelník, ten mě totiž teď straší i ve snech. Výhodou tohoto receptu je, že si karamelový základ můžete připravit předem a nechat v lednici připravený k použití. Uleželý získá ještě lepší chuť a vůni.

1. Do hrnce nasypeme cukr a necháme ho rozpustit na karamel (hlídáme, aby nebyl příliš tmavý).

2. Přidáme koření, přilijeme vodu, rum a necháme rozvařit. Citrony a pomeranč dobře omyjeme, nakrájíme na kolečka a přidáme ke karamelovému základu. Necháme cca 20 minut probublávat. Odstavíme a necháme do druhého dne odležet.

3. Ke karamelovému základu přidáme červené víno a zahřejeme k bodu varu (již nevaříme).

TIP: Pokud chcete základ na svařené víno darovat jako jedlý dárek, vytvořte pouze karamelový základ, odstraňte z něj ovoce a koření a nalijte do lahvičky. Láhev dobrého červeného vína dejte jako bonus obdarovanému zvlášť.

2017-10-06 Nápoje

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostzima
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI