Teplý jablečný mošt / jablečný čaj zpět

Ingredience:
voda1 lslupky ze středních (8 - 10) jablek dle potřebyoloupaná a nakrájená jablka na kostičky2 ks
med1 lžícecitron1/3 kscelá skořice1 ks
hřebíček dle chutibadyán dle chuti
voda 1 l, slupky ze středních (8 - 10) jablek dle potřeby, oloupaná a nakrájená jablka na kostičky 2 ks, med 1 lžíce, citron 1/3 ks, celá skořice 1 ks, hřebíček dle chuti, badyán dle chuti

Příprava

Dneska se ráno opravdu ochladilo a tak byl čas vytáhnout z rukávu tipy a triky co se týče teplých nápojů. Šiknou se po každé podzimní procházce a zahřejí vám nejen ruce od horkého hrnku, ale hlavně bříško.
Dnešní recept je ideálí, když se chystáte dělat podzimní koláč, apple pie nebo štrúdl a na stole vám zbyde miska slupek z jablek, která by putovala do koše. Ale dneska pro vás mám tip, jak tyto slupky využít.

1. 1 litr vody začneme ve větším hrnci ohřívat a přidáme do něj slupky z omytých jablek.
2. Do hrnce přidáme také nakrájená jablka na kostičky a koření.
3. Směs necháme ohřívat cca 30 minut pod pokličkou na mírném stupni.
4. Poté čaj slijeme přes sítko, vybereme slupky a koření (pokud loupene jablka na jeden až dva zátahy, tak jako já, není to nijak složitá záležitost).
5. Kousky uvařených jablek ale necháme v sítku a pak je vrátíme do čaje.
6. Poté čaj ochutíme medem a citronem dle libosti, ale ani jednou ingrediencí nešetřete, ať to má pořádný šmrnc.
2015-12-22 Nápoje

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostzima
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI