Zázvorová domácí limonáda zpět

Ingredience:
zázvor20 gmed3 lžícešťáva z jednoho citronu dle chuti
voda2 lmáta10 lístků
zázvor 20 g, med 3 lžíce, šťáva z jednoho citronu dle chuti, voda 2 l, máta 10 lístků

Příprava

Zázvor je pro mě celoroční ingredience. Než do jídla, tak ho používám převážně do pití. V zimě z něj dělám horký nápoj a v létě zase studený.

V podstatě tento recept je stejný, jak pro studenou, tak pro teplou variantu. Jen ten studený je dobrý pořádně vychladit přes noc a nebo zasypat pořádnou dávkou ledu.

Pokud nemáte v zimě mátu, tak doporučuji si v létě aspoň jeden pytlíček mátových lístků zamrazit.

Tento nápoj se velmi hodí na letní pikniky, či grilovací párty. Nakonec zachutná i těm, kterým připomíná nemocné zimní chvíle v posteli.

No tak jdeme na něj.

Zázvor si oloupeme a nakrájíme na malé kousky, nejlépe ho nastrouháme. Tím z jeho chuti dostaneme maximum.

Zalijeme ho 2 litry vroucí vody a necháme louhovat cca 30 minut.

Poté vyjmeme kousky zázvoru a nalijeme do vývaru med.

Přidáme šťávu z citronu a celé pořádně promícháme.

Pokud volíme horkou variantu, tak přidáme lístky máty a ihned podáváme.

Pokud volíme studenou variantu, tak dáme zázvorový vývar do lednice pořádně vychladit, mátu dáváme těsně před podáváním, aby nám nezhnědla.

Pro zvýraznění chuti máty, jí lehce natrháme.

V opravdu horkých dnech přidáme do sklenice pár kostek ledu. 

2015-06-02 Nápoje

Poznámka

Z uvedených surovin připravíte cca 2 l zázvorové limonády.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostpiknik
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI