Zimní punč zpět

Ingredience:
střední mandarinky15 kspomerančový džus250 glimeta1 ks
hřebíček10 kscelá skořice2 ksbadyán1 ks
vanilkový lusk1/4 kstřtinový cukr (lze vynechat)50 gpomerančový likér Grand Marnier150 ml
střední mandarinky 15 ks, pomerančový džus 250 g, limeta 1 ks, hřebíček 10 ks, celá skořice 2 ks, badyán 1 ks, vanilkový lusk 1/4 ks, třtinový cukr (lze vynechat) 50 g, pomerančový likér Grand Marnier 150 ml

Příprava

Vůně skořice a hřebíčku neodmyslitelně patří k zimnímu období. V tomto zimním punči je této překrásné vůně plno. Můžete zkusit variantu i bez cukru, která vám určitě také zachutná.

1. Mandarinky a limetu rozpůlíme a vymačkáme z nich šťávu, přidáme k nim do hrnce pomerančový džus, hřebíček, skořici, badyán, rozkrojený vanilkový lusk a třtinový cukr. Vše pomalu v hrnci svaříme. Poté necháme punč vychladnout, aby se vůně hezky rozvinuly.

2. Nakonec do punče přidáme Grand Marnier a nalijeme ho do uzavíratelné láhve. Uchováváme v chladu.

2019-01-07 Nápoje

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI