Arašídy v sojové omáčce zpět

Ingredience:
surové arašídy neloupané1 šáleksojová omáčka2 lžícerýžové víno2 lžíce
cukr1 lžícekukuřičný sirup2 lžícevoda1 šálek
sezamová semínka1/4 lžičky
surové arašídy neloupané 1 šálek, sojová omáčka 2 lžíce, rýžové víno 2 lžíce, cukr 1 lžíce, kukuřičný sirup 2 lžíce, voda 1 šálek, sezamová semínka 1/4 lžičky

Příprava

Arašídy v sojové omáčce jsou lahodnou přílohou. Dušená arašídová jádra jsou sladká, lepkavá, pikantní a ořechová s příjemnou žvýkací strukturou! Jde v Číně o velmi populární základní přílohu. 

Věděli jste, že arašídy jsou luštěniny, ne ořechy, v botanickém slova smyslu? Fakt, že arašídy skutečně rostou pod zemí, mě před lety velmi překvapil.

Když jsem si je v Pekingu objednala, byla to pro mě další oblíbená pochoutka, která byla podávaná s pařeným špenátovým salátem. Jsou dokonalé i samotné.

Arašídy a 2 šálky vody dejte do malého hrnce a přiveďte do aru. Vařte asi 5 minut. 

Sceďte arašídy a vodu vylijte. Arašídy vraťte do hrnce a přidejte sojovou omáčku, rýžové víno, cukr, kukuřičný sirup a vodu. 

Přiveďte do varu. Snižte teplotu na střední a jemně vařte, odkryjte, až se téměř všechna omáčka odpaří, asi 20 až 25 minut. Během posledních několik minut můžete zvýšit teplotu. Příležitostně promíchejte a hlídejte, abyste se vyhnuli spálení arašídů. Posypte sezamovými semínky.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2018-01-31 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlapřílohy
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
přílohy
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI