Banketky neboli mini pečivo na oslavy zpět

Ingredience:
hladká mouka500 gmléko250 mlmáslo100 g
žloutky3 ksdroždí30 gcukr špetka
sůl špetka
hladká mouka 500 g, mléko 250 ml, máslo 100 g, žloutky 3 ks, droždí 30 g, cukr špetka, sůl špetka

Příprava

Co si upéct svoje mini houstičky? Je to jednoduché a výsledek stojí za to! Určitě se hodí nejen na Silvestra!

Z trochy mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku sůl, změklé máslo, žloutky, přidáme kvásek, mléko (to přidáváme postupně podle tuhosti těsta) a zaděláme těsto, které necháme na teplém místě vykynout. 

Poté z těsta upleteme dlouhé copy, nožem nakrájíme potřebné kousky (tím docílíme stejné velikosti houstiček a konce podhrneme). Houstičky dáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme žloutkem a posypeme hrubou solí, sezamem nebo mákem. Pečeme při 180°C do zlatova.

2018-01-04 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI