Bramborový salát zpět

Ingredience:
brambory1,5 kgvejce10 ksplechovka hrášku400 g
kyselé okurky6 ksnakládaná zelenina (mrkev, petržel, cibule)1 ksmajonéza750 g
hořčice1 lžícecibule1/2 kssůl dle chuti
pepř dle chuticitronová šťáva dle chuti
brambory 1,5 kg, vejce 10 ks, plechovka hrášku 400 g, kyselé okurky 6 ks, nakládaná zelenina (mrkev, petržel, cibule) 1 ks, majonéza 750 g, hořčice 1 lžíce, cibule 1/2 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, citronová šťáva dle chuti

Příprava

Doprčic, jak já tohle miluju!!! Ráno vstávačka, dodělat náš tradiční vánoční dort s pekanama, pařížskou šlehačkou a marcipánem, máma obaluje řízky v sýru, já dělám humrovou pomazánku na chlebíčky, balim dárky a chodim si na balkón pro jedno...no...maximálně dvě vosí hnízda na posilněnou. Jo a taky užírat...teda kontrolovat bramborovej salát, jestli je jako dost slanej a tak. Všude světýlka, pohádky a nádherná nálada! A na ten salát vám dam recept, jo?

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout. Vejce uvaříme natvrdo. Oboje pak oloupeme a nakrájíme na kostky. Přidáme hrášek, sterilovanou zeleninu, okurky na kostičky, cibuli nastrouháme nahrubo, /pustí do salátu cibulovou šťávu, takže ho hezky ochutí i tak malé množství a salát pak tolik nenadýmá/, majonézu smícháme s hořčicí a vše rukama spojíme dohromady opatrně tak, abychom ze salátu neměli bramborovou kaši. Dochutíme solí, pepřem, zakápneme šťávou z citronu a strašně moc si na něm pochutnáme.
Pro odlehčení můžete nahradit část majonézy bílým jogurtem. My to ale neděláme (smích).

2017-01-02 Ostatní

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapřílohy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
přílohy
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI