Červený rybíz á la brusinky zpět

Ingredience:
červený rybíz1 kgskořice1 lžičkakyselina citronová2 lžičky
hřebíček4 - 6 kscukr krupice700 grum250 ml
červený rybíz 1 kg, skořice 1 lžička, kyselina citronová 2 lžičky, hřebíček 4 - 6 ks, cukr krupice 700 g, rum 250 ml

Příprava

Léto je prostě úžasné, neustále dostatek čerstvé zeleniny, bylinek a ovoce. Prostě tohle fakt miluji. Takže "křečkuji" na zimní období a dnes to byl červený rybíz á la brusinky, který je výborný nejen na svíčkovou, ale i ke grilovanému masu, hermelínu, nebo jako dip k sýrům.

Červený rybíz obereme, opereme, necháme okapat a poté přidáme cukr. Pečlivě promícháme kuličky rybízu s cukrem a necháme do druhého dne uležet v chladu. Druhý den přidáme skořici, hřebíčky, kyselinu citronovou a 15 minut provaříme. Poté stáhneme z plotny, přilijeme rum, promícháme a ještě horké plníme do sklenic, které uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Z této dávky máme cca 6 malých skleniček od jogurtu, nebo přesnídávky. Rybíz á la brusinky je výborný nejen na svíčkovou, ale i ke grilovanému masu, hermelínu, nebo jako dip k sýrům.

2016-07-25 Ostatní

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI