Chilli pasta zpět

Ingredience:
chilli papričky (nejlépe červené)300 gsůl30 golej300 ml
chilli papričky (nejlépe červené) 300 g, sůl 30 g, olej 300 ml

Příprava

Ty nejjednodušší věci jsou nejlepší. Vyráběla jsem už  několik chilli past a omáček. Nakonec se mi nejvíc osvědčila ta úplně nejjednodušší. Je perfektní při dochucování guláše, na nakládaný hermelín, do číny, na hummus... Jenom musíte při dochucování jídla počítat s tím, že je pasta slaná a tak celkově míň osolit a nakonec to dotáhnout až pastou. 

Chilli papričky umyjte a odřezejte jim zelené vršky. Společně se solí je vložte do mixéru a přilijte polovinu oleje. Začněte mixovat a postupně dolijte všechen olej.

Chilli pasta mi takhle ve skleničce v lednici vydržela rok, než se spotřebovala. Vždycky jsem nad chilli měla aspoň malou vrstvičku oleje. Ale taky jsem do chilli pasty vždycky strkala jenom čistou lžičku. Množství je přibližně na 3 skleničky jogurtové velikosti.

2017-12-12 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI