Chléb pumpernickel zpět

Ingredience:
sušené kvasnice7 gvlažná voda250 mlinstantní káva1 lžička
tmavá melasa1 a půl lžícežitná mouka150 ghladká mouka150 g
kukuřičná mouka50 gbulgur45 gholandské kakao2 lžíce
kmín2 lžičkysůl1 lžička
sušené kvasnice 7 g, vlažná voda 250 ml, instantní káva 1 lžička, tmavá melasa 1 a půl lžíce, žitná mouka 150 g, hladká mouka 150 g, kukuřičná mouka 50 g, bulgur 45 g, holandské kakao 2 lžíce, kmín 2 lžičky, sůl 1 lžička

Příprava

Tento tmavý chlebíček vás okouzlí svou chutí. Je v ní něco nevšedního ... možná je to tmavá melasa, rozpustná káva nebo kakao. Možná všechno dohromady...
Úplně nejlepší je plátek chleba s cottage sýrem a čerstvou bazalkou. Doporučuji také kombinaci másla a uzeného lososa.
V misce smícháme kvasnice, kávu, melasu. Vše zalijeme vlažnou vodou a necháme vzejít kvásek.
Do jiné mísy dáme všechny druhy mouky, kakao, bulgur, kmín a sůl. Přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme kynout asi hodinu.
Troubu předehřejeme na 200°C. 
Těsto vyklopíme na vál a znovu zpracujeme. Vytvarujeme bochánek dlouhý asi 40 cm. 
Dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme kynout alespoň 30 minut.
Chleba potřeme vodou, posypeme kukuřičnou moukou a uděláme pár šikmých zářezů.
Pečeme 5 minut, pak troubu ztlumíme na 180°C a pečeme dalších 20 minut. 
Necháme vychladnout.
2015-08-25 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI