Cuketové zelí zpět

Ingredience:
velká cuketa3 kscibule3 kssádlo3 lžíce
kmín dle chuticukr dle chutiocet dle chuti
sůl dle chutipepř dle chuti
velká cuketa 3 ks, cibule 3 ks, sádlo 3 lžíce, kmín dle chuti, cukr dle chuti, ocet dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Máme jich na zahradě všichni opravdu hodně. A každý rok řešíme to samé, co s těmi cuketami? Tip na moje milované:

V hrnci rozpustíme sádlo a necháme na něm zesklovatět na jemno pokrájenou cibuli. Potom přidáme nastrouhanou oloupanou cuketu bez jádřinců. Směs osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín, cukr a ocet. Směs necháme dusit, dokud se neodpaří přebytečná voda.

Horké zelí vložíme do sklenic, na plech položíme utěrku, na ní vyskládáme naplněné a uzavřené sklenice víčky vzhůru, ale tak, aby se nedotýkaly (jinak by mohly prasknout) a zalijeme je vodou. Na plechu musí být alespoň 1,5-2 cm vody. Dáme plech asi na 8 minut do předehřáté trouby na 80 °C, aby se zelí nerozvařilo.

Cuketové zelí je výborné a nenadýmá, takže opravdu doporučuji. 

2016-07-15 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI