Domácí BBQ omáčka zpět

Ingredience:
passata500 mltřtinový cukr6 lžicvinný ocet60 ml
worchestrová omáčka2 lžíceuzená paprika1 lžícekajenský pepř (dle chuti)1 - 3 lžíce
česnek4 stroužkynové koření3 kuličkybobkový list1 ks
normální či uzená sůl1 lžičkatmavý rum1 lžíce
passata 500 ml, třtinový cukr 6 lžic, vinný ocet 60 ml, worchestrová omáčka 2 lžíce, uzená paprika 1 lžíce, kajenský pepř (dle chuti) 1 - 3 lžíce, česnek 4 stroužky, nové koření 3 kuličky, bobkový list 1 ks, normální či uzená sůl 1 lžička, tmavý rum 1 lžíce

Příprava

BBQ - barbecue omáčka je nepostradatelná při grilování.

Používá se na hovězí, vepřové i kuřecí maso. Největší klasika jsou grilovaná barbecue žebra. Receptů jsou desítky nebo stovky, prostě strašně moc. Základ je vždy rajčatový. Použít se dají rajčata, passata, protlak nebo kečup. Sladí se cukrem, melasou nebo medem a přidává se do ní uzená paprika nebo uzená, kouřová sůl.

Česnek nasekejte hodně najemno a nové koření roztlučte v hmoždíři. Do rendlíku dejte všechny ingredience KROMĚ passaty a rumu. Na mírném ohni vařte 10 minut. Hlídejte a míchejte.  

Po deseti minutách přidejte passatu a vařte dalších 15 minut. Opět nezapomeňte míchat, ať se vám omáčka nepřipálí.

Po dovaření vmíchejte lžíci rumu. 

2015-09-11 Ostatní

Poznámka

Z uvedeného množství surovin připravíte přibližně 500 - 600 ml omáčky.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostgrilování
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI