Domácí bramborové krokety zpět

Ingredience:
tvrdší uvařené brambory350 gsýr eidam, hermelín250 gvejce1 ks
sůl1 špetkastrouhanka na obalení1 mističkaolej na smažení1 ks
tvrdší uvařené brambory 350 g, sýr eidam, hermelín 250 g, vejce 1 ks, sůl 1 špetka, strouhanka na obalení 1 mistička, olej na smažení 1 ks

Příprava

Jednoduchý tip na domácí krokety, když máte doma čas. Hlavně mě to napadlo ve chvíli, kdy jsem nevěděla, co se zbytky sýru, který si žádá pozornost. Smích


Uvaříme si brambory ve šlupce, aby byly raději tvrdší a poté necháme vychladnout. Oloupeme a nastrouháme do mísy.
Nastrouháme též sýr, přidáme vejce, sůl a vytvoříme bramborovou hmotu, ze které v rukou vyválíme stejné kuličky.
Aby se nelepily, poválíme v jemné strouhance.
Poté smažíme nebo pečeme, jako běžné krokety. 

Dobrou chuť!

2022-03-31 Ostatní

Poznámka

Kroketky lze i zamrazit, mám to vyzkoušené.

Autor:

Počet porcí
40
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI