Domácí kečup zpět

Ingredience:
zralá rajčata1 kgsladká jablka2 ksvětší cibule2 ks
olivový olej2 lžícetřtinový cukr100 grůžová himalájská sůl1 a 1/2 lžičky
sladká paprika1/2 lžičkyvinný ocet2 lžícepepř (případně kajenský) dle chuti
zralá rajčata 1 kg, sladká jablka 2 ks, větší cibule 2 ks, olivový olej 2 lžíce, třtinový cukr 100 g, růžová himalájská sůl 1 a 1/2 lžičky, sladká paprika 1/2 lžičky, vinný ocet 2 lžíce, pepř (případně kajenský) dle chuti

Příprava

Klasický kečup doma v kuchyni moc nevyužívám. Tohle je ale úplně jiná liga. Můžete ho použít jako základ na domácí pizzu nebo do těstovin, které s touto pochoutkou povýšíte na delikatesu.

1. Rajčata nakrájíme do kříže, spaříme a oloupeme. Vykrojíme z nich tvrdší středy, zbavíme je semínek a nakrájíme na malé kousky. 

2. Stejně tak vykrájíme jablka, oloupeme a pokrájíme.

3. V kastrolu si rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm drobně nakrájenou cibuli do sklovata. Přidáme jablka, sladkou papriku a orestujeme. Poté zasypeme třtinovým cukrem a necháme zkaramelizovat. Nakonec přidáme pokrájená rajčata, sůl, pepř  ocet. Vše necháme cca 1 hodinu probublávat, dokud směs nezhoustne.

4. Odstavíme z plotny, rozmixujeme a plníme do vymytých sklenic.

2017-09-18 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI