Domácí kečup zpět

Ingredience:
rajče6 kscibule1 ksjablko1 ks
sůl špetkacukr špetkaocet lžíce
nové koření pár kuličekpepř celý pár kuliček
rajče 6 ks, cibule 1 ks, jablko 1 ks, sůl špetka, cukr špetka, ocet lžíce, nové koření pár kuliček, pepř celý pár kuliček

Příprava

Při vyslovení slova kečup, se kdejaký milovník dobré gastronomie otřepe a potlačuje husí kůži. Však pokud si uděláte domácí z čerstvých rajčat budete pět ódy a kupovaný budete v regálech obchodů přehlížet.

Rajčata nakrájíme na měsíčky a odkrojíme "bubáky". Přidáme nakrájenou cibuli a jablko. Zalijeme asi 2 deci vody,přidáme koření,osladíme a dáme vařit. Pod pokličkou tak vaříme do změknutí asi 30 minut. Poté vyndáme koření a rozmixujeme. To pak přepasírujeme do jiného kastrolu, přidáme trochu octa,jžíci protlaku a chvilku ještě provaříme. Vaříme do té doby,dokud je kečup dostatečně hustý. Pak nalijeme horké do sklenic a otočíme dnem vzhůru.

2015-01-12 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostpiknik
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI