Domácí piškoty zpět

Ingredience:
vejce2 ksmoučkový cukr75 gvlažná voda3 lžíce
hladká mouka100 gprášek do pečiva1 lžička
vejce 2 ks, moučkový cukr 75 g, vlažná voda 3 lžíce, hladká mouka 100 g, prášek do pečiva 1 lžička

Příprava

Doma nebylo co k snídani a tak jsem podle nového listopadového vydání časopisu FOOD vytvořila rychlé domácí piškotky. Hotové byly ani ne za půl hodiny.

V receptu byly sice bezlepkové, ale upravila jsem si je - kvůli piškotům se mi skutečně nechtělo shánět nějakou bezlepkovou směs.
A musím říct, že jsem na ně byla skutečně pyšná - vím, že jsou to jenom piškoty, ale i tak.

Jak na to:
Předehřejeme si troubu na 170°C.
Oddělíme si žloutky od bílků. Žloutky potom vyšleháme s cukrem a vodou do světlé hladké pěny.
Přidáme mouku a prášek do pečiva. Pečlivě zamícháme.
Ušleháme z bílků tuhý sníh (aby se povedl, kápnu před šleháním kapku citronové šťávy).
Přidáme sníh do husté směsi a zamícháme.
Klademe na plech v libovolných tvarech (je nutné počítat s tím, že se na plechu trochu roztečou).
Pečeme 15 - 20 minut, dokud těsto nezačne na krajích růžovět.
Po vychladnutí podáváme s čímkoliv (u nás se jí s marmeládou, šlehačkou nebo s burákovým máslem).

2014-02-26 Ostatní

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI