Domácí rustikální bageta zpět

Ingredience:
ledová voda370 mlhladká mouka500 gbalzamikový krém25 g
čerstvé droždí12 gsůl10 golivový olej1 lžíce
řepkový olej na vymazání mísy trochuhrubá mouka na podsypání těsta trochu
ledová voda 370 ml, hladká mouka 500 g, balzamikový krém 25 g, čerstvé droždí 12 g, sůl 10 g, olivový olej 1 lžíce, řepkový olej na vymazání mísy trochu, hrubá mouka na podsypání těsta trochu

Příprava

Již dávno jsem dospěla k závěru, že pokud si někdy dám pečivo, tak buď jen opravdu kvalitní nebo domácí. Upéct si doma vlastní pečivo nepotřebuje mnoho schopností a umu, nicméně je to trochu časově náročnější. Ale ten výsledek! Ten vážně stojí za to! Jinou bagetu než tu domácí už nebudete chtít jíst.

Můžete si jít třeba jen tak nebo jako přílohu k salátům či jiným jídlům. Mně nejvíc chutná, když si kousky bagety namáčím do kvalitního olivového oleje. Řeknu Vám, kam se na to hrabe čokoláda!

Postup:

1.Vodu vychlaďte buď v lednici nebo mražáku nebo do sklenice s vodou vhoďte pár kostek ledu a nechte je rozpustit.

2. Do mísy od robotu nejprve nalijte vodu, poté přidejte mouku a balzamiko.

3. Zvolte nastávec typu hák, mísu vložte do robotu a míchejte 3 minuty na nejnižší stupeň.

4. Poté přidejte rozdrobené droždí a míchejte 7 minut na co nejvyšší stupeň.

5. Nyní přidejte sůl a olivový olej a míchejte ještě 3 minuty na co nejvyšší stupeň.

6. Vemte si velkou mísu a vymažte ji řepkovým olejem.

7. Těsto přendejte do olejem vymazané mísy, trochu ho poprašte moukou a mísu zakryjte potravinářskou fólií a dejte misu na teplém místo kynout 2 hodiny.

8. Po 2 hodinách, když je těsto nakynuté popraště pracovní desku hrubou mouku a těsto na ni vyndejte.

9. Těsto nyní opatrně rozválejte a rozdělte je nožem na 3 stejné díly.

10. Na každém dílu přetočte oba konce a dejte je na plech vystlaný pečícím papírem.

11. Plech přikryjte utěrkou a nechte bagety ještě 30 minut kynout.

12. Troubu rozehřejte na 250 stupňů.

13. Po 30 minutách nachystejte plech do trouby. Předtím než ho tam však vložíte rychle buď rozpašovačem nebo prsty postříkejte stěny trouby, aby se v ní vytvořila pára, ihned vložte plech do trouby a zavřete ji.

14. Bagety pečte 3 minuty na 250 stupňů.

15. Poté ztlumte troubu na 200 stupňů a pečte ještě 20 minut.

16. Po upečení nechte vychladnout na mřížce.

2015-05-07 Ostatní

Poznámka

Ingredience jsou na 3 kusy domácí rustikální bagety.

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI