Domácí špaldový chléb zpět

Ingredience:
špaldová celozrrná mouka400 gčerstvé droždí20 gvoda300 ml
extra panenský olivový olej2 lžícemořská sůl špetkaslunečnicová semínka40 g
dýňová semínka40 g
špaldová celozrrná mouka 400 g, čerstvé droždí 20 g, voda 300 ml, extra panenský olivový olej 2 lžíce, mořská sůl špetka, slunečnicová semínka 40 g, dýňová semínka 40 g

Příprava

Miluji čerstvé pečivo, hlavně po ránu....Bohužel, je těžké dnes najít kvalitní chléb, který by nechutnal tuctově. Já boj za dobrým chlebem už vzdala a upekla si raději svůj. Mám moc ráda špaldovou mouku, která je zdravá a neskutečně chutná. Tento chléb je naprosto jednoduchý. I přes svou jednoduchost má ale dokonalou chuť. Můžete ho jíst jen samotný a nebudete se moct jej nabažit.

Troubu si předehřejte na 250 stupňů. Do mouky rozdrobte kvasnice a přisypte sůl. Přisypte semínka. Vše promíchejte. Pak přidejte vodu a zpracujte vláčné těsto. Do těsta přilijte i dvě lžíce olivového oleje a znovu vše pořádně propracujte. Těsto přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout 60 minut. Na plech si dejte pečící papír a potřete ho trochou olivového oleje. Vypracujte si z těsta bochník a přendejte ho na plech. V této fázi do něj můžete zadloubat dýňová semínka. Připravený chléb dejte péct do trouby na 60 minut. Průběžně jej ale kontrolujte, jestli se nepeče moc rychle =) Pokud ano, ztlumte teplotu na 200 - 220 stupňů.

2014-01-13 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI