Dýňové burgerové bulky zpět

Ingredience:
hladká mouka350 gmléko130 mldýně Hokkaido130 g
máslo40 gsušené droždí1 sáčeksůl5 g
vejce1 kscukr špetkasemínka na posypání dle chuti
hladká mouka 350 g, mléko 130 ml, dýně Hokkaido 130 g, máslo 40 g, sušené droždí 1 sáček, sůl 5 g, vejce 1 ks, cukr špetka, semínka na posypání dle chuti

Příprava

Tak jsem z komory vytáhla naší poslední hokkaidó dýni. A s pomocí posledního zbytku z poslední dýně jsem upekla burgerové bulky. Nejen, že jsou výborné na chuť, ale hlavně jsou po dýni žluté a tak krásné i na pohled.

Bulky před pečením posypte semínky podle chuti, ale nejlépe vyniknou tmavá semínka.
Zkuste černý sezam nebo jako já - chia semínka.
Pokud už v zásobě žádné dýně nemáte, můžete zkusit BURGEROVÉ HOUSKY podle staršího receptu.
P.S. Strašně nutně potřebuju jaro, léto a večer světlo! Bulky jsem fotila už skoro ve tmě a fotky následujícího bezmasého hamburgru vážně použít nemůžu.
Tak aspoň trošku víte, na co se můžete těšit, protože to si pište, že je co nejdřív zopakuju.

Postup:
  • Odvažte si 130g kousek dýně. Nakrájejte na malé kostičky a dejte péct do trouby na 180°C a 10 minut. Dobře hlídejte, stačí aby dýně změkla. Tmavé, opečené okraje nechceme. Upečenou dýni nechte vychladnout.
  • Zahřejte mléko aby bylo vlažné (ne horké!) a vsypte do něj sáček droždí a špetku cukru a rozmíchejte. Nechte stát v teple 10 - 15 minut až hladina mléka zpění.
  • Vychladlou dýni pomačkejte vidličkou a spolu s jedním žloutkem (bílek zbyde na potření) a dvěma lžícemi rozpuštěného másla přidejte k mléku. Vše rozmixujte.
  • Do mísy vsypte mouku, osolte a vlite tekutou směs. Vypracujte těsto, které nechte v teple přibližně hodinu kynout. Po vykynutí těsto zdvojnásobí svůj objem.
  • Vykynuté těsto si rozdělte na 8 stejných kousků, bulky pokládejte na plech vyložený pečícím papírem a na něm nechte ještě 30-45 minut kynout.
  • Vykynuté bulky potřete bílkem a posypte semínky a dejte péct na 180°C na 15-20 minut.
2015-05-15 Ostatní

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostgrilování
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI