Dýňové hranolky s pečeným česnekem, rozmarýnem a česnekovým dipem zpět

Ingredience:
dýně Hokaido1 kshrubá mořská sůl dle chutisušený rozmarýn dle chuti
česnek10 stroužkůolivový olej dle potřeby
Dip:
kysaná smetana200 gčesnek1 stroužekolej z naložených sušených rajčat1 lžičk
sůl dle chutipepř dle chuti
dýně Hokaido 1 ks, hrubá mořská sůl dle chuti, sušený rozmarýn dle chuti, česnek 10 stroužků, olivový olej dle potřeby, kysaná smetana 200 g, česnek 1 stroužek, olej z naložených sušených rajčat 1 lžičk, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Jednoduchá, rychlá a vynikající příprava dýně. Zdravější verze hranolek, pokud tedy nebudete hranolky smažit v litrech oleje (smích).

Dýni omyjeme, rozpůlíme a vydlabeme semínka i s dužinou
Pak ji nakrájíme na pravidelné hranolky.
V míse ji smícháme s mořskou solí, rozmarýnem a olivovým olejem.
Okolo rozložíme neoloupané stroužky česneku.
Pečeme na pečicím papíře při 200°C asi 30 minut, pak je otočíme a dopečeme.
Na dip smícháme všechny uvedené suroviny a podáváme k hranolkům spolu s pečeným česnekem.

2016-10-19 Ostatní

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostpodzim
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI