Dýňovo-celerová kaše zpět

Ingredience:
dýně Hokaido, nakrájená na kostky500 gceler, nakrájený na kostky300 gmáslo150 g
pečený česnek1 palicesmetana nebo mlékocca 100 - 150 mlsůl dle chuti
dýně Hokaido, nakrájená na kostky 500 g, celer, nakrájený na kostky 300 g, máslo 150 g, pečený česnek 1 palice, smetana nebo mléko cca 100 - 150 ml, sůl dle chuti

Příprava

Pokud máte rádi celer, udělejte si dýňovo-celerovou kaši jako přílohu k masu,nebo jako samostatné jídlo.

Do papiňáku dáme nakrájenou zeleninu, zalijeme 150 ml horké vody a mírně osolíme.
Hrnec uzavřeme poklicí a pod tlakem od doby varu vaříme 8minut (v obyčejném hrnci cca 20minut).
Mezitím dáme ohřát smetanu, nebo mléko.
Papiňák otevřeme, vodu slijeme, přidáme máslo, vymačkaný pečený česnek a šťouchadlem na brambory ušťoucháme.
Podle toho, jak hustou chceme kaší mít, přiléváme postupně během šťouchání horkou tekutinu.
Podle potřeby osolíme a podáváme k různě upravenému masu.
Můžeme také podávat jako samostatný pokrm, posypaný osmaženou cibulkou a slaninou.

2016-09-30 Ostatní

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapřílohy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
přílohy
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI